İrmik helvası benden, süslemesi de eşim S 'den...
Senimi çok seviyorum canım :)
..........
Senimi çok seviyorum canım :)
..........
İlk defa taze yaban mersini yedim. Kurusuna göre tadı çok farklı.
İrmik helvası için malzemeler
1 çay bardağı eritilmiş tereyağı sıvıyağ karışımı
2 çay bardağı irmik
3 çay bardağı + 2 çorba kaşığı toz şeker
4 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı dolma fıstığı
Toz tarçın
· Bir tencereye süt ve şekeri koyup bir taşım kaynatınız ve bir kenarda sıcak
tutunuz.
· Diğer bir tencerede yağı ekleyerek dolma
fıstıklarını pembeleşene kadar kavurunuz.
· İrmiği ilave edip kısık ateşte yirmi dakika kadar kavurmaya devam ediniz.
· Sütü ilave ederek karıştırınız ve ocağı söndürünüz.
· Tencerenin kapağını kapatıp kırk beş dakika kadar demlenmeye bırakınız.
· Tencerenin kapağını açıp iki çorba kaşığı toz şekeri ilave ediniz ve karıştırınız.
· Tencerenin kapağını kapatıp kırk beş dakika kadar demlenmeye bırakınız.
· Tencerenin kapağını açıp iki çorba kaşığı toz şekeri ilave ediniz ve karıştırınız.
· Üzerine tarçın serperek servis ediniz.
· Afiyet Olsun
helva görünce dayanamam, hele irmikli olunca hiç, ne güzel olmuş, ellerinize sağlık...
YanıtlaSilMerhaba,bloğunuzu on marifet sayesinde keşfettim.Ben henüz yeni bir blog yazarıyım.Sizi de beklerim.Aynı zamanda meslektaşmışız sizinle.
YanıtlaSilwww.butikrabia.blogspot.com