hürriyet

25 Kasım 2012 Pazar

İrmik helvası (4 kişilik)


İrmik helvası benden, süslemesi de eşim S 'den...
 Senimi çok seviyorum canım :)
..........
İlk defa taze yaban mersini yedim. Kurusuna göre tadı çok farklı.

Tarifini buradan aldım.

İrmik helvası için malzemeler

1 çay bardağı eritilmiş tereyağı sıvıyağ karışımı
2 çay bardağı irmik
3 çay bardağı + 2 çorba kaşığı toz şeker
4 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı dolma fıstığı
Toz tarçın
İrmik helvası yapılışı
·         Bir tencereye süt ve şekeri koyup bir taşım kaynatınız ve bir kenarda sıcak tutunuz.
·         Diğer bir tencerede yağı ekleyerek  dolma fıstıklarını pembeleşene kadar kavurunuz.
·         İrmiği ilave edip kısık ateşte yirmi dakika kadar kavurmaya devam ediniz.
·         Sütü ilave ederek karıştırınız ve ocağı söndürünüz.
·  Tencerenin kapağını kapatıp kırk beş dakika kadar demlenmeye bırakınız.
·         Tencerenin kapağını açıp iki çorba kaşığı toz şekeri ilave ediniz ve karıştırınız.
·         Üzerine tarçın serperek servis ediniz.
·         Afiyet Olsun

2 yorum:

  1. helva görünce dayanamam, hele irmikli olunca hiç, ne güzel olmuş, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Merhaba,bloğunuzu on marifet sayesinde keşfettim.Ben henüz yeni bir blog yazarıyım.Sizi de beklerim.Aynı zamanda meslektaşmışız sizinle.
    www.butikrabia.blogspot.com

    YanıtlaSil